"What we are to our inward vision, and what man appears to be sub speciae aeternitatis, can only be expressed by way
of myth. Myth is more individual and expresses life more precisely than does science."
Carl Gustav Jung

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Στον χορό των Ιλλουμινάτι

Στον χορό των Ιλλουμινάτι
Ο βασιλιάς χοίρος εξηγεί τη θεωρία των Illuminati στους καλεσμένους - (φωτό.:Mark Shelby Perry) Πηγή: www.lifo.gr
Τα αληθινά “Μάτια Ερμητικά Κλειστά” του 2016
Στην τελευταία ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Στάνλεϋ Κιούμπρικ “Μάτια Ερμητικά Κλειστά” [Eyes Wide Shut] είδαμε μια κρυφή ελίτ να παίρνει μέρος σε απόκρυφες σεξουαλικές τελετουργίες.
Η ταινία υπονοεί την ύπαρξη μιας αδελφότητας -όπως οι “Πεφωτισμένοι” ή πολλές άλλες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία- πίσω απ' όλα αυτά.
Σήμερα, έρχεται η Sarah Jacobs, ρεπόρτερ του βρετανικού Business Insider, να μας δώσει την πραγματική εμπειρία της από ένα ανάλογο πάρτυ, στο οποίο συμμετείχε η ίδια (βλ. δημοσίευμα Business Insider, 22/07/2016).
Το μυστήριο που καλύπτει τους Illuminati, μια μυστική ομάδα πλουσίων και ισχυρών είναι μεγάλο και φτάνει συχνά στα όρια του θρύλου.
Η πρώτη βαυαρική ομάδα Illuminati ήταν μια μυστική κοινωνία που φημολογείται πως δημιουργήθηκε το 1700 για να ελέγξει παγκόσμιες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλικής Επανάστασης. Σύγχρονες θεωρίες θέλουν την κοινότητα να έχει περάσει στον έλεγχο μεγάλου μέρος της ποπ κουλτούρας. Τα δημοσιεύματα που μπλέκουν τους Πεφωτισμένους με διάσημους καλλιτέχνες είναι χιλιάδες και γενικά αυτή η θεωρία φαίνεται να συναρπάζει, ακόμη και αν είναι εντελώς ατεκμηρίωτη.
Η σκηνή της οργιαστικής τελετής από το Eyes Wide Shut
Μια συντάκτρια του Business Insider κατάφερε πρόσφατα να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν τον μυστηριώδη κόσμο ως καλεσμένη στο "The Illuminati Ball", τη γιορτή που έλαβε χώρα σε ένα κτήμα στο δάσος του Κονέκτικατ. "Αν και έχω ορκιστεί να κρατήσω σιωπή και εχεμύθεια, από έναν άνδρα που φορούσε μια μάσκα ποντικιού και κρατούσε ένα σπαθί πάνω από την παλάμη του χεριού μου, ενώ μου έδεναν τα μάτια, μπορώ να σας πω ότι ήταν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω σύντομα." αναφέρει η Sarah Jacobs.
Η θεατρική παράσταση, που υπόσχονταν στους επισκέπτες την ανακάλυψη του «φωτός της επιστημονικής αλήθειας» γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από την καλλιτέχνη Cynthia Von Buhler, το εισιτήριο κόστιζε 450 δολάρια και αυτές είναι οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που επετράπη στη Sarah Jacobs να μοιραστεί.
H Marie-Hélène de Rothschild σε μια από τις φωτογραφίες της βραδιάς από το 1972 - (φωτό.:Mark Shelby Perry) Πηγή: www.lifo.gr
Το event ήταν εμπνευσμένο από ένα από θρυλικό δείπνο που παρέθεσε το 1972 η Marie-Hélène de Rothschild, της γνωστής οικογένειας Rothschild. Από εκείνη τη βραδιά είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες που έδειχναν πως μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Σαλβαδόρ Νταλί και η Όντρεϊ Χέμπορν Audrey Hepburn.
"Μας παρέλαβε μια λιμουζίνα στο Upper East Side και κάναμε μια διαδρομή περίπου μιας ώρας μέχρι το Κοννέκτικατ. Κοντά στο τέλος του ταξιδιού, όλα τα τηλέφωνα συλλέχθηκαν, και δεν υπήρχε τρόπος να γνωρίζουμε πού ακριβώς ήμασταν. Όταν φτάσαμε, μας υποδέχτηκαν οι οικοδεσπότες μας, ο βασιλιάς Χοίρος και η σύζυγός του. Οι δοκιμές έναρξης άρχισαν αμέσως." σχολιάζει η δημοσιογράφος.
Παράσταση από μια χορεύτρια στον χορό των Ιλλουμινάτι
"Χορευτές με φωτιές μας υποδέχτηκαν όταν φτάσαμε για πρώτη φορά. Ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να αλληλεπιδράσετε με άλλους επισκέπτες και τους οικοδεσπότες, η εμπειρία του κάθε καλεσμένου είναι διαφορετική όλη τη νύχτα: Θέλετε να καθίσετε στη σάουνα; Να βουτήξτε μέσα στο λουτρό γάλακτος; Να κάνετε γυμνοί μια βουτιά στη λίμνη; Αυτές είναι όλες οι προσωπικές επιλογές που ο καθένας πρέπει να κάνει από την αρχή. Όταν γίνεται η αγορά εισιτηρίων οι επισκέπτες καλούνται να προσδιορίσουν τον εαυτό τους ως ένα γουρούνι, πίθηκο, ποντίκι, αγελάδα ή κοτόπουλο. Κάθε ζώο αντιπροσωπεύει διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Η επιλογή πρέπει να γίνει με σοφία καθώς θα είναι θα διαμορφώσει όλη τη νύχτα σας. Ήμουν ένα ποντίκι: πνευματώδης, πνευματική και ακροατής", αναφέρει.
Η αρχηγός των αγελάδων στην ορκωμοσία για εχεμύθεια και διαφύλαξη των μυστικών των Illuminati - (φωτό.:Mark Shelby Perry) Πηγή: www.lifo.gr
Οι επισκέπτες προέρχονταν από διαφορετικά επαγγέλματα, από το χώρος της τεχνολογίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και την εκπαίδευση. Λίγοι ήταν μόνοι τους ενώ οι περισσότεροι είχαν φέρει μαζί τους ένα σημαντικό πρόσωπο από τη ζωή τους ή τον καλύτερο φίλο τους.
Το σπίτι ανήκει στην ίδια την Von Buhler και ήταν γεμάτο σουρρεαλιστικά έργα τέχνης και ταριχευμένα ζώα στους τοίχους όλων των δωματίων στα οποία οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν κατά τη διάρκεια της παράατασης.
Κατά το δείπνο, τη ψυχαγωγία ανέλαβαν καλλιτέχνες και χορευτές που κρέμονται από το ταβάνι, και η Katie Kat, η αρχηγός της ομάδας κοτόπουλων που τραγουδούσε όπερα. "Μετά το δείπνο ή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είχε αρχίσει να γίνεται θολή" αναφέρει η επισκέπτρια που περιγράφει την εμπειρία της.
Σε όλα τα ιδιωτικά δωμάτια υπήρχαν χορευτές με μάσκες και κόκκινο κρασί σερβίρονταν συνεχώς στους καλεσμένους που παρακολουθούσαν. Παρά το γεγονός ότι συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στις εργασίες πίσω από τα παρασκήνια, η Von Buhler και ο σύζυγός της ήταν και επισκέπτες παράλληλα. "Είναι εξαιρετικά περίπλοκο να γράψεις ένα καθηλωτικό έργο." είπε. "Θα πρέπει να είμαι ανοικτή σε αυθορμητισμό, προκειμένου να δημιουργήσω καθηλωτικό θέατρο. Μου αρέσει να παρακολουθώ πού μπορούν να καταλήξουν τα πράγματα." συμπληρώνει. Σύμφωνα με την ίδια, ο απολογισμός της βραδιάς την χαρακτηρίζει ως μια από τις πιο επιτυχημένες καθώς δεκάδες κατέληξαν γυμνοί στη λίμνη, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.
Καλεσμένοι με χαρακτηριστικές μάσκες από το Eyes Wide Shut.

[Πηγή και πληροφορίες: www.lifo.gr, 31/07/2016, Business Insider, 22/07/2016]
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

1 σχόλιο: