"What we are to our inward vision, and what man appears to be sub speciae aeternitatis, can only be expressed by way
of myth. Myth is more individual and expresses life more precisely than does science."
Carl Gustav Jung

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωΐ ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Dr Nicolas Kaloy)

Έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωΐ ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (Dr Nicolas Kaloy)

Ο δάσκαλος Νίκος Καλογερόπουλος έφυγε σήμερα το πρωΐ για τον παράδεισο. Το θλιβερό αυτό νέο ανακοίνωσε η κυρία Μαρία Χρισταρά, Γραμματέας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, με e-mail της προς όσους επικοινωνούσαν με τον εκλιπόντα.
Ο Νίκος Καλογερόπουλος (γνωστός στην Γενεύη της Ελβετίας, όπου διέμενε από το 1951, ως Nicolas Kaloy) γεννήθηκε το 1924 στην Κόρινθο, σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και έκανε το μεταπτυχιακό του στο London School of Economics. Ήταν Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης , όπου έκανε την διατριβή του με θέμα «La théorie de lespace chez Kant et chez Platon», συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων  και άρθρων πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου.
 http://fondationkaloy.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/07/photo1.jpg
Εργάστηκε ως στέλεχος Διεθνών Οργανισμών με έδρα την Γενεύη και συνεργάστηκε ως ανταποκριτής με κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης.
Ήταν ισόβιος πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος (Fondation Kaloy), που απονέμει διεθνή βραβεία, και της European League of Geneva, ενός think-tank με σκοπό της προώθησης της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης.
Παρακολουθούσε και έγραφε, μέχρις τις τελευταίες στιγμές, για τα ελληνικά δρώμενα και την κατάσταση κοινωνικής ασφυξίας στην Ελλάδα που έχει επιβληθεί από τα μνημόνια.

5 σχόλια:

  1. Έφυγε ένας αγνός Πατριώτης που αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του για την σωτηρία της Πατρίδος.
    Ελπίζω και εύχομαι ότι ο αγώνας του δεν θα πάει χαμένος και ότι από τη νέα πνευματική και συμπαντική του διάσταση, που τώρα ευρίσκεται, θα συνεχίσει τον αγώνα του για το καλό της Ελλάδος και της ανθρωπότητας

    Στέργιος Σμυρλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας εκ των σημαντικότερων σύγχρονων φιλοσόφων έφυγε από κοντά μας, δεινός αναλυτής των πρωτότυπων κειμένων του Πλάτωνος και του Αριστοτέλη ερμήνευε με δωρική λιτότητα στην νεοελληνική τα πλέον δυσνόητα εδάφια. Δάσκαλων όλων μας και ένας εκ των προσωπικοτήτων που μας συνέδραμε ουσιαστικά στην ίδρυση της ΕΝΩΣΕΩΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ. Πατριώτης, Ευρωπαιστής και ταυτόχρονα έντονα κριτικός στην επαπειλούμενη κατάρευση της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένος συγγραφέας και λάτρης της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης διατύπωνε τη διαμαρτυρία του για τα μνημόνια και τα κοινωνικά δρώμενα με οργισμένη αυθόρμητη και εκρηκτική γραφή.
    Δημήτρης Βόγγολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπανιος Άνθρωπος, πατριωτης, ψυχη... Να τον εχει ο Θεος Καλά! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάμαι πίσω στο 2007 πόσο απολάμβανα τις αναλύσεις του στις Τομές του Κώστα Χούντα στο High TV. Mεγάλος Πατριώτης και ως εκ τούτου κατακεραύνωνε το προδοτικό πολιτικό σύστημα που καταστρέφει το Κράτος και το Έθνος μας.

    Να είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει το σώμα του και μακάρια να είναι η ψυχή αυτού του μεγάλου και διακεκριμένου Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή